Avjoniserat vatten


Avjoniserat vatten – det nya gröna

Sedan några år tillbaka har ultrarent vatten börjat revolutionera vårt sätt att tvätta. Avjoniserat vatten är närmare 200 gånger renare än vanligt kranvatten och rengör utan kemikalier, helt enligt den hållbara framtidens melodi! Genom filtrering tas kalker, metaller, salter och andra föroreningar bort som annars drar åt sig partiklar och ger ett orent, fläckigt resultat. Detta får till följd att när det rena vattnet kommer i kontakt med smuts försöker det återställa sin naturliga balans och attraherar smuts som en magnet. Sedan torkar ytan av sig själv, utan fläckar och avlagringar. Ultrarent vatten har därtill en lägre ytspänning och kan tränga in i smuts samt lösa upp den mer effektivt än orenat vatten med rengöringsmedel.

Fönstertvätt med avjoniserat vatten

Ett av alla användningsområden för ultrarent vatten är utvändig rengöring av hus, däribland fönsterputs. Metoden är uppskattad av flera anledningar, främst för besparingen av miljö, tid och hälsa. När fönster tvättas med rent vatten blir det ingen åtgång på gräs, buskar och planteringar nära intill. Det går betydligt snabbare än med traditionell rengöring, ger ett belåtande resultat och låter fönsterputsaren stå kvar på marken. vi som erbjuder tjänster med avjoniserat vatten kan även tvätta fönsterramar, fasader, skyltar med mera i anslutning till fönstertvätten, därmed ta sig an mer omfattande projekt.

Tekniken bakom det ultrarena vattnet

En slang med kranvatten kopplas till ett renvattenfilter. Detta finns i olika storlekar, beroende på användningsområde och användarens erfarenhet, väger lite och producerar upp till 400 liter avjoniserat vatten per timme. Det är även designat för att kunna brukas av 1-3 användare samtidigt. Efter att vattnet leds in i filtret renas det i tre steg med jonbytarharts som binder de fasta partiklarna. Därefter kommer vattnet ut högrent och redo att användas. Det är även tyst, tack vare sin utvecklade pumpteknik.

Avjoniserat vatten har många användningsområdenParagraph

Renvattenfilter kommer i allt fler former, både stationära och portabla. Utvändigt kan avjoniserat vatten användas till fönsterputs, rengöring av fasader och tak, biltvätt, båttvätt, sanering av busskurer och mycket mer. Invändigt kan avjoniserat vatten ledas in i tvättmaskiner för att på så sätt tvätta utan tvättmedel.